Már 117 szócikk közül válogathatsz.

A Jógapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes jóga tudástár. Legyél Te is az Jógapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Bikram Choudhury indiai jógamester 1946-ban született Kalkuttában. Az ő nevéhez fűzödik a jóga egyik modern irányzata, a fűtött teremben végzett, kötött gyakorlatsort alkalmazó Bikram jóga.

 

 

Bikram Choudhury 3 éves korában kezdte a jóga gyakorlását, tizenéves korában három egymást követő évben ért el első helyezést az Indiai Országos Jógabajnokságon.

 

17 éves korában térdbalesetet szenvedett súlyemelés közben, orvosai azt állították, hogy sosem fog tudni járni. Saját bevallása szerint 6 hónap alatt sikerült teljesen felépülnie Bushnu Ghosh guruja segítségével.

 

Az 1970-es években az Egyesült Államokba költözött, ahol megalapította első jógastúdióját, majd a 90-es években elindította a Bikram jóga tanárképzést is. A Bikram jógának nagy rajongótábora van szerte a világban, több ezren elvégezték már a Bikram tanárképzést, valamint a világ szinte minden pontján találhatóak Bikram stúdiók.


A szócikkhez társított címkék:
Bikram Choudhury , bikram jóga
Hirdetés


PARTNERÜNK

 

 

 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár kerékpáros tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése


PARTNERÜNK