Már 117 szócikk közül válogathatsz.

A Jógapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes jóga tudástár. Legyél Te is az Jógapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


                  

              (1927. szeptember 19 - )

 

B. N. S Iyengar tizenéves korában találkozott először a jógával. 25 éves korára már jógamesterként tevékenykedett. A jóga elméleti és gyakorlati tudományát jógamestereitől (köztük [Krisnamacsárjától]?), valamint a Mysore-i Egyetem és a Szanszkrit Kollégium professzoraitól tanulta. Az évek során nem csak a jóga tudományában mélyedt el, tanulmányozta a Védákat, az Upanisádokat, és a Bhagavad Gitát is.
1984-ben nyitotta megsaját jógaiskoláját a dél-indiai Mysore városában. Az iskola azóta is működik és népszerű a nyugati tanítványok körében is. Iyengar még 86 éves korában is aktívan tanít [ászanát]?, [pránajámát]?, [mudrát]?, valamint filozófiát az érdeklődők számára, és maga is rendszeresen gyakorol.

Forrás:

http://bnsiyengar.org/BNSIyengar-biography.html
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés


PARTNERÜNK

 

 

 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár kerékpáros tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése


PARTNERÜNK