Már 117 szócikk közül válogathatsz.

A Jógapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes jóga tudástár. Legyél Te is az Jógapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Dzsalandhara bandha: torok zár - az állat finoman szorítsd a mellkashoz és zárd a gégefőt

 

A Dzsalandhara bandhát a legtöbb tradícióban az áll leszorításával hozzák létre, azonban haladóbb, hatékonyabb módja, ha az állat finoman hátrahúzva tudatosan zárod a gégefôt, és teljesen ellazítod a nyak izmait. Sok ászanánál spontán is létrejön, és gyakran használják együtt a másik két bandhával is.

 

 

Hatása: lezárja a prána útját felfelé, így nem engedi távozni a testbôl; jó hatású minden torok körüli problémára, mint rekedtség, mandulagyulladás, pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy alul- vagy túlmûködés, stb.; mentális szinten a figyelmet a magasabb rendû gondolatok felé tereli; energetikai szinten segít felemelni, finomítani a testben áramló pránát.

 

 

Légzésbenntartással (Antara kumbaka) végezve a pránájámák közül a legmagasabb rendû, haladó technika, ezért csak vezetô segítségével, szádhanaként gyakorold!


A szócikkhez társított címkék:
dzsalandhara bandha
Hirdetés


PARTNERÜNK

 

 

 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár kerékpáros tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése


PARTNERÜNK