Már 117 szócikk közül válogathatsz.

A Jógapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes jóga tudástár. Legyél Te is az Jógapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A szanszkrit laja szó jelentése feloldódás és egyesülés. Azokra a folyamatokra utal, amelyek a valóság különféle szintjein mennek végbe. A laja-jóga útján az élet e síkjának a feltárása szisztematikus módon történik meg: az Önvaló lepleinek az eltávolítása, az Önvaló knyilatkoztatása és megvalósítása által.

 

 

A laja-jóga követője a személyes univerzum feloldására és azon kötelékek fokozatos megszűntetésére törekszik, amelyek tudatosan vagy tudattalanul megkötözik. Azt tűzi ki célul, hogy ura lesz azoknak az elveknek, amelyek aktívan részt vesznek személyisége kialakulásának folyamatában, és azon elvekeket is megismeri, amelyek egyénisége felbomlásáért felelősek.

 

Ahogyan a világ jelenségei és szervezetei felbomlanak, hogy a természet törvényei alapján újból egyesüljenek, ugyanígy a törekvő is szándékos erőfeszítést tesz, hogy lebontsa személyiségének összetevőit annak érdekében, hogy koncentrált erőfeszítéssel újra egyesítse őket. a módszert, amivel ez a felldás elérhető, laja-jógának hívják.

 

 

Forrás: Szvámi Ráma: A jóga útjai

 

 


A szócikkhez társított címkék:
laja
Hirdetés


PARTNERÜNK

 

 

 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár kerékpáros tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése


PARTNERÜNK