Már 117 szócikk közül válogathatsz.

A Jógapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes jóga tudástár. Legyél Te is az Jógapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

 

Az első Mandala Jógastúdiót Németh Gergő 2004-ben nyitotta meg Budapesten. Tradicionális hatha jógát oktatott, használva annak egész eszköztárát, az ászanáktól a mély meditációs technikákig. Hamarosan egyértelművé vált, hogy a gyakorlók többsége nincs felkészülve sem fizikailag, sem mentálisan a jóga erős energetikai gyakorlataira, ezért mindinkább a fizikai testet felkészítő gyakorlás került előtérbe: a Gerincjóga.

 

Juhász Sarolta volt az első tanítvány, aki itt kezdett tanítani, és kiegészítette a stúdió strukturált, férfi as foglalkozásait egy lágyabb, női megközelítéssel, amely sokak számára jelentős segítség a jógával való ismerkedésben.

 

 

„A Gerincjóga mellett mindegyik stúdióban tartunk a nők speciális igényeivel foglalkozó Nőijógát,valamint a jóga alapjait bemutató kezdő hatha jógát is. A haladóbb gyakorlók találkozhatnak atradicionális hatha jóga intuitív, a belső történésekre koncentráló megközelítésével, a HimalájaiTradíció mély meditációs technikáival, illetve az advaita védánta fi lozófi a világszemléletével is.Meggyőződésünk, hogy az egészséges, harmonikus test adja az alapot az energetikai és mentális fejlődéshez, amelynek célja a valóság megértése, amely itt és most, mindenkor jelen van. A [szádanák]? (erőfeszítések) egyetlen feladata paradox módon a szabad, erőfeszítésektől mentes állapot elérése.

 

A Gerincjóga oktatóképzést tekintjük alapképzésnek, itt tanítjuk az anatómiai és oktatásmódszertani ismeretek túlnyomó részét, valamint egy biztonságos, ám rendkívül hatékony egészségfejlesztő gyakorlatsort.

 

 

Számos saját képzésű oktatónk tart már jógát a Mandala Jógastúdiókban, illetve az ország más jógaközpontjaiban és wellness termeiben, de évről évre egyre többen tesznek sikeres jógaoktatói vizsgát képzéseinken. A folyamatosan növekvő érdeklődés nem csak azt mutatja, hogy a magyar jógaélet egyre élénkebb, hanem azt is, hogy az általunk választott modern, ugyanakkor a gyökerekhez visszanyúló megközelítés sokak számára vonzó és hatékony."


A szócikkhez társított címkék:
Mandala Jógastúdiók
Hirdetés


PARTNERÜNK

 

 

 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár kerékpáros tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése


PARTNERÜNK