Már 117 szócikk közül válogathatsz.

A Jógapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes jóga tudástár. Legyél Te is az Jógapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

 

A bikram jóga a 70-es évek elején indult hódító útjára. A gyakorlatokat Bikram Choudhury válogatta ki a hatha jóga ászanái közül és állította megfelelő sorrendbe. A teljes sorozat 26 ászanából áll, amelyet 38-40°C-ra felfűtött teremben végeznek 90 percen keresztül.

A gyakorlatok egymásra épülnek, mindig előkészítve a testet a következő ászana végrehajtására. Célja, hogy megdolgozza a test minden egyes részét, friss, oxigéndús vérhez juttassa a belső szerveket, ezáltal helyreállítva egészséges működésüket.

 

A bikram jóga célja az általános egészség elérése. Bikram Choudhury szerint egy felfűtött stúdió elősegíti a méllyebb, hatékonyabb nyújtást, párhuzamosan csökkentve a sérülés veszélyét is. Általános tapasztalat, hogy a jóga kívülről belülről megváltoztatja a test felépítését. Bikram szerint ez a változás könnyebben végbegy egy felhevített testben, ami puhább, flexibilisebb, így könnyebben alakítható.

 

Bikram szerint rendszere segíti az egészség megőrzését az izmok, ízületek terén, miközben serkenti a vérkeringést a belső szervekben.

A jógának e sportos irányzata különösen alkalmas gyakorlási lehetőséget teremt a nyugati világ embere számára. Javítja fizikai test állapotát, a hajlékonyságot és az egyensúlyérzéket. Ezeken felül fejleszti a koncentrációs képességet, türelemre, önuralomra és kitartásra tanít. Növeli a szellemi frissességet és hatékonyabbá teszi a stresszkezelést. Lecsendesítve a tudatot, belső békét teremthet.

 

 

Forrás:

www.bikrambuda.hu

www.bikramyoga.com

www.wikipedia.hu

http://www.healthymindheartbody.com

 

 


A szócikkhez társított címkék:
bikram jóga
Hirdetés


PARTNERÜNK

 

 

 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár kerékpáros tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése


PARTNERÜNK